Bij pijn in uw voet of bij voet gerelateerde problemen zijn verschillende behandelingen mogelijk. Van podotherapeutische inlegzolen en wondbehandeling tot taping en schoenadvies. Voor elk voet (gerelateerd) probleem kijkt de podotherapeut naar een passende oplossing. Lees hieronder meer over de diverse behandelmogelijkheden.

  • Podotherapeutische zolen

    Podotherapeutische inlegzolen bieden mogelijk uitkomst wanneer uw voet niet optimaal staat of beweegt. De inlegzolen bieden ondersteuning of zorgen ervoor dat uw beweging en stand positief verandert zodat de oorzaak van uw klacht wordt aangepakt. Voorafgaand aan het aanmeten voert de podotherapeut een onderzoek uit. Tijdens het onderzoek kijkt de podotherapeut naar de stand en functie van uw voeten, benen en rug. Ook wordt zowel gekeken hoe de voet onbelast beweegt, als hoe deze functioneert tijdens het staan en lopen. Podotherapeutische zolen worden op maat voor u vervaardigd. Deze zijn dus uniek voor uw voeten. We maken gebruik van diverse elementen en materialen zodat de zool precies bij uw voet past. Inlegzolen voor sporters bestaan bijvoorbeeld uit ander materiaal omdat de belasting veel hoger en intensiever is tijdens het sporten. 

     

    Heeft u podotherapeutische zolen van Innofeet? Lees hier de Gebruiksaanwijzing podotherapeutische zolen.

    In de gebruiksaanwijzing leest u onder andere hoe de zolen gereinigd en verzorgd moeten worden.

     

  • Podotherapeutische slippers

    60% van uw tijd verkeert u in omstandigheden die vragen om ander schoeisel dan uw gebruikelijke schoenen. U kunt hierbij denken aan zomerse periodes waarin u graag open schoeisel draagt. U kunt bij onze podotherapeuten terecht voor slippers en/of sandalen op maat. Bij deze volledig op maat gemaakte podotherapeutische slippers en sandalen wordt uw 3D aangemeten voetbed, met therapeutische interventie één op één verwerkt in uw slipper of sandaal. Kijk voor de modellen die we leveren op onze FITS collectie pagina of vraag uw podotherapeut naar de mogelijkheden. 

  • Nagelbeugel (orthonyxie)

    Met behulp van een nagelbeugel wordt de vorm van uw nagel gecorrigeerd zodat deze vervolgens op de juiste manier verder kan groeien zonder dat u pijn ervaart. Dit is wenselijk bij bijvoorbeeld sterk kromme nagels en ingegroeide teennagels. Een nagelbeugel is gemaakt van speciaal remanit draad. De nagelbeugel wordt om uw nagel gebogen en is rechter dan uw eigen nagel. Hierdoor neemt uw eigen nagel, naarmate hij verder groeit, langzaam maar zeker de gewenste vorm aan. De podotherapeut lijmt de nagelbeugel vast op de nagel, zodat deze goed blijft zitten gedurende de behandelperiode. Een behandelperiode bedraagt ongeveer 6 weken. Deze tijd heeft de nagel nodig om verder te groeien. De podotherapeut beoordeelt na deze zes weken of herplaatsing wenselijk is, of dat het gewenste resultaat is behaald.

  • Teenstukje (orthese)

    Wanneer uw teen niet goed staat, zorgt een op maat gemaakt teenstukje (orthese) ervoor dat de teen rechter blijft staan én niet verder vergroeit. Tevens voorkomt een teenstukje terugkerende drukplekken. De podotherapeut meet een orthese aan na een uitgebreid onderzoek. Tijdens het onderzoek wordt onder andere de stand en functie van de voeten, benen en rug in kaart gebracht. Daarbij kijkt de podotherapeut hoe de voet onbelast beweegt, en hoe deze tijdens het staan en lopen functioneert. Een orthese is een hulpmiddel dat van siliconen wordt gemaakt. Een orthese wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, zoals drukontlasting, bescherming, correctie, het behouden van de teenstand of ter preventie van klachten. Door verschillende functiemogelijkheden ziet elke orthese er anders uit.

  • Behandeling met instrumenten

    Wanneer de behandeling van een pedicure niet voldoende is, verwijdert de podotherapeut eelt of moeilijke, snel terugkerende likdoorns. Dit kan nét dat beetje extra betekenen bij uw probleem.

     

     

  • Wondbehandeling

    Het behandelen van wonden komt veel voor door drukproblemen bij diabetes- en reumapatiënten. Door minder goed passend schoeisel of overmatige druk onder de voet ontstaat er mogelijk een wond. Een wondbehandeling bestaat uit het schoonmaken van de wond, het verwijderen van overtollig eeltweefsel en het verbinden van de wond (optimalisatie van de wond omgeving). Tevens pakt de podotherapeut de oorzaak van de wond aan. Denk hierbij aan drukontlasting door (tijdelijk) vilt, podotherapeutische zolen met drukverdeling of doorverwijzing naar onze orthopedisch schoenmaker. Ook geeft de podotherapeut u (en uw omgeving) voorlichting over hoe de wond behandeld moet worden en hoe u in de toekomst een wond kunt voorkomen.  

     

  • Vilttherapie

    Wonden of drukplekken geven mogelijk veel pijn. Dankzij vilttherapie kunnen we pijnlijke plekken lokaal ontlasten en hiermee uw pijn direct verlichten. Met behulp van vilt maken we de pijnlijke plaats vrij van druk. Vilttherapie kan in diverse gevallen worden toegepast, bijvoorbeeld bij wonden, likdoorns en blaren. Vilttherapie is in de meeste gevallen een tijdelijke oplossing totdat het definitieve hulpmiddel klaar is.

  • Taping

    Dankzij taping kan een spier, ligament of gewricht tijdelijk worden ontlast zodat er direct verlichting van uw klachten plaatsvindt. Taping is vaak een tijdelijke oplossing tot u definitieve therapie gereed is. Taping wordt in de meeste gevallen in combinatie met een behandelend fysiotherapeut uitgevoerd. 

     

  • Dry Needling

    Bij Dry Needling wordt een zeer dun naaldje (acupunctuurnaald) in een spierknoop (triggerpoint) geprikt. Zo’n triggerpoint is een plaatselijke verharde en pijnlijke plek in een spier, die de oorzaak kan zijn van allerlei pijnklachten.Binnen Innofeet hebben we ons gespecialiseerd in Dry Needling op de voeten en benen.Bij Dry Needling probeert onze podotherapeut de triggerpoints te ”deactiveren”’. Op deze manier ontspant het triggerpoint en nemen de klachten die u ervaart af. 

  • Mobilisatie

    Wanneer u niet optimaal kunt bewegen, zorgt dit mogelijk voor klachten in de voet, knie, heup en/of lage rug. Dit kan door een foutieve stand zijn, maar ook door gewrichten die niet goed ten opzichte van elkaar bewegen. Dit worden ook wel blokkades genoemd. Een blokkade in uw voet kan voet-, enkel– en knieklachten geven. Om de blokkade op te heffen gebruikt de podotherapeut manipulatie/mobilisatie technieken. Dankzij snelle gerichte bewegingen worden gewrichten weer vrij gemaakt. Deze behandelmogelijkheid is in de meeste gevallen een ondersteuning op podotherapeutische inlegzolen.

  • Advies

    Wanneer een hulpmiddel niet noodzakelijk is, wordt uw klacht vaak opgelost met vakkundig advies op maat. U kunt hierbij denken aan advies rondom voetverzorging en schoenadvies. Naast schoenadvies kunt u bij ons terecht voor (semi-) orthopedische schoenen. Ook geven onze podotherapeuten ondersteunende adviezen, zoals stabiliteitsoefeningen en adviezen ten aanzien van trainingen.