Nieuws

vacature orthopedie

Innofeet Orthopedie wordt Voetmax Orthopedie

We willen u graag op de hoogte stellen dat onze orthopedische schoentechniek per 1 februari 2025 wordt onder gebracht bij Voetmax Orthopedie. Voetmax Orthopedie is een organisatie waarmee wij samenwerken binnen de Scharenborg Groep.

De overstap naar Voetmax Orthopedie
Jeroen Nijenhuis, directielid van Innofeet, vertelt: “Binnen de Scharenborg Groep streven we ernaar om elkaar te versterken en samen de totale voetzorg verder te ontwikkelen. Omdat Voetmax Orthopedie volledig is gespecialiseerd in orthopedische schoentechniek, is het een vanzelfsprekende keuze om de orthopedische schoentechniek van Innofeet bij hen onder te brengen. Dit stelt onze collega’s in staat om zich verder te ontwikkelen binnen hun vakgebied en hun talenten optimaal te benutten. Innofeet kan op haar beurt zich verder specialiseren in podotherapie en medisch pedicure. In de nieuwe situatie blijven de orthopedisch schoenmakers op dezelfde locaties werken, echter onder de naam Voetmax Orthopedie.”

Afspraken bij de orthopedisch schoenmaker
Alle geplande afspraken gaan gewoon door, op dezelfde locatie, en met het bekende gezicht zoals u gewend bent. Tot en met 31 januari kunt u contact opnemen door te bellen naar 088 – 031 3000. Vanaf 1 februari kunt u voor het maken van een afspraak telefonisch contact opnemen met Voetmax Orthopedie via 088 – 454 77 99.

voetklachten wintersport

Voetklachten tijdens wintersport

Bij de wintersport kunnen voetklachten optreden, zoals een brandend gevoel in de voeten of pijn in de schenen of kuiten. Ook komen tintelingen of een dof gevoel in de tenen en voeten vaak voor. Het is goed om te weten dat een podotherapeut deze klachten meestal goed kan behandelen.

Bezoek aan de podotherapeut

Tijdens een afspraak kijkt de podotherapeut naar de oorzaak van uw klachten. De skischoenen of snowboardschoenen worden gecontroleerd en de drukpunten op uw voeten worden onderzocht. Vaak voorkomende behandelingen zijn:

  • Het maken van zooltjes voor in de skischoenen of snowboardschoenen;
  • Advies over de juiste schoenen;
  • Aanpassingen aan de skischoenen of snowboardschoenen. Soms verwarmt de podotherapeut de schoen voor een betere pasvorm, of plaatst vilt op specifieke plekken in de schoen.

Welke klachten aan je voet voel je met wintersport?

Veel mensen hebben klachten in de voeten of benen tijdens het wintersporten. Veelvoorkomende symptomen zijn:

  • Dove, gevoelloze tenen;
  • Koude tenen;
  • Brandend of stekend gevoel in de schenen;
  • Branderigheid of pijn in de voorvoet;
  • Drukpunten in de skischoenen of snowboardschoenen.

Gevolgen van voetklachten tijdens wintersport

Voetklachten zijn niet alleen vervelend, maar ze kunnen ook invloed hebben op uw techniek en bewegingsvrijheid op de piste. Dit kan leiden tot:

  • Snellere vermoeidheid van spieren en gewrichten, wat uw controle en techniek beïnvloedt;
  • Een verkeerde houding om de klachten te vermijden, waardoor u niet goed bochten kunt maken
  • Verminderde controle tijdens het skiën of snowboarden.

Behandeling van voetklachten

Onze podotherapeuten helpen veel mensen met voetproblemen tijdens de wintersport. Ze kunnen de klachten herkennen en behandelen. Dit kunnen ze op veel verschillende manieren doen. Onze podotherapeuten zoeken altijd per situatie en persoon naar de beste oplossing. Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Bekijk dus goed of u hiervoor in aanmerking komt.

wintertenen

BLOG: Help, ik krijg wintertenen!

Wintertenen zijn plekken op uw tenen die ontstaan na blootstelling aan kou. Ze zijn vaak rood of paarsblauw en kunnen jeuken, branderigheid veroorzaken en soms licht gezwollen zijn. U ziet wintertenen meestal aan het begin van de winter, maar ze kunnen ook voorkomen als u in een koude omgeving werkt.

U herkent wintertenen aan de rode of paarsblauwe kleur. De plekken zijn vaak een beetje opgezwollen en kunnen jeuken of branderigheid geven. Soms merkt u de symptomen na enkele uren, maar het kan ook dagen duren. In ernstige gevallen kunnen er blaren of wondjes ontstaan op de tenen.

De oorzaak van wintertenen is niet helemaal duidelijk. Het heeft te maken met een reactie van de bloedvaatjes in uw huid bij extreme temperaturen. Bij koude temperaturen vernauwen de bloedvaatjes en daarna verwijden ze weer. Bij wintertenen werkt dit niet goed, waardoor er te weinig zuurstof in het bloed komt. Dit kan ervoor zorgen dat uw tenen rood of paarsblauw worden en pijn doen.

De klachten kunnen soms vanzelf verdwijnen, maar bij sommige mensen blijven ze bestaan. Zorg ervoor dat uw voeten droog zijn en dat uw schoenen en sokken goed passen. Draag goed ademend schoeisel en houd uw voeten warm met thermosokken of gevoerde schoenen. U kunt uw sokken ook voorverwarmen. Als uw tenen koud zijn, warm ze dan niet te snel op, bijvoorbeeld niet bij een verwarming, omdat de pijn dan erger kan worden. Als het weer minder koud is, verdwijnen de klachten vaak. Blijven de klachten aanhouden, neem dan contact op met uw huisarts, want sommige aandoeningen kunnen op wintertenen lijken.

valpreventie

BLOG: Hoe podotherapie helpt bij het voorkomen van vallen


In 2024 staat de jaarlijkse Week van de Valpreventie opnieuw in het teken van het bevorderen van de veiligheid en mobiliteit van ouderen. Van 30 september tot 6 oktober zullen zorgverleners, gemeentes en verschillende organisaties door het hele land aandacht vragen voor de risico’s van vallen en manieren om deze risico’s te verminderen. Een van de vakgebieden die hierin een belangrijke rol speelt, is podotherapie. Maar wat heeft podotherapie precies te maken met valpreventie, en hoe kan het bijdragen aan een veiliger leven voor ouderen?


Waarom is valpreventie belangrijk?

Vallen is een van de grootste gezondheidsrisico’s voor ouderen. Ongeveer 1 op de 3 mensen boven de 65 jaar valt minstens één keer per jaar, met mogelijk ernstige gevolgen zoals botbreuken, hoofdletsel en langdurige ziekenhuisopnames. Het risico op vallen neemt toe met de leeftijd door een combinatie van factoren, zoals verminderde spierkracht, evenwichtsproblemen, slechte mobiliteit en gezondheidsaandoeningen zoals artrose of diabetes.

De Week van de Valpreventie richt zich op het bewust maken van deze gevaren en het aanbieden van praktische oplossingen om vallen te voorkomen. Hier komt de expertise van onze podotherapeuten goed van pas.


De rol van podotherapie bij valpreventie

Podotherapie is een paramedisch beroep dat zich richt op het behandelen van klachten die voortkomen uit afwijkingen in de voeten en het looppatroon. Een goede voetgezondheid en evenwichtige beweging zijn cruciaal om vallen te voorkomen. Hier zijn een paar manieren waarop podotherapeuten kunnen bijdragen aan valpreventie:

  1. Analyse van looppatroon
    Een afwijkend looppatroon kan het risico op vallen vergroten. Podotherapeuten zijn gespecialiseerd in het analyseren van de manier waarop iemand loopt en kunnen afwijkingen opsporen die mogelijk tot instabiliteit leiden. Bijvoorbeeld, als iemand een afwijkende voetstand heeft, kan dit de balans verstoren. Door het looppatroon te corrigeren met bijvoorbeeld op maat gemaakte podotherapeutische zolen, kan de kans op struikelen en vallen afnemen.
  2. Verbeteren van evenwicht
    Veel ouderen hebben te maken met een verminderd evenwichtsgevoel, vaak door slijtage aan gewrichten of neurologische aandoeningen. Podotherapeuten kunnen oefeningen aanraden die specifiek gericht zijn op het verbeteren van balans en coördinatie. Bovendien kunnen speciale schoentechnieken of hulpmiddelen, zoals orthopedische schoenen of aangepaste zolen, bijdragen aan een stabieler looppatroon.
  3. Behandelen van voetproblemen
    Ouderen kunnen last hebben van een reeks voetproblemen, zoals hallux valgus (scheve grote teen), hamertenen of likdoorns, die pijn veroorzaken tijdens het lopen en de kans op vallen vergroten. Een podotherapeut kan deze problemen behandelen, bijvoorbeeld door corrigerende hulpmiddelen of zolen aan te meten of door samen te werken met andere specialisten zoals fysiotherapeuten.
  4. Verlichting bij chronische aandoeningen
    Aandoeningen zoals diabetes en reuma kunnen de zenuwen in de voeten aantasten en de aansturing naar de spieren toe verminderen, waardoor het behouden van een stabiele houding moeilijk kan zijn. Podotherapeuten kunnen advies geven over schoeisel en voetverzorging die passen bij deze aandoeningen, waardoor ongemak verminderd wordt en valrisico’s afnemen.
  5. Voorlichting en preventief advies
    Podotherapeuten werken vaak samen met huisartsen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten om een multidisciplinair valpreventieplan op te stellen. Ze kunnen advies geven over het dragen van geschikt schoeisel, het aanpassen van de woonomgeving om valrisico’s te verminderen (zoals het plaatsen van antislipmatten), en het uitvoeren van specifieke oefeningen om spierkracht en stabiliteit te verbeteren.


Tips om vallen te voorkomen: wat kunt u zelf doen?

Naast het raadplegen van een podotherapeut zijn er een aantal praktische stappen die iedereen kan nemen om vallen te voorkomen:

  • Draag altijd goed passende, stevige schoenen met een goede grip.
  • Doe aan spier- en balansoefeningen om uw stabiliteit te verbeteren, denk bijvoorbeeld aan Nederland in Beweging op televisie.
  • Zorg voor voldoende verlichting in huis, vooral in gangen en op trappen.
  • Verwijder obstakels in huis, zoals losse vloerkleden of snoeren, waar u over kunt struikelen.
  • Laat uw voeten regelmatig controleren bij een podotherapeut, zeker als u last heeft van pijn, afwijkende voetstanden of chronische aandoeningen.

De Week van de Valpreventie 2024 is hét moment om stil te staan bij de risico’s van vallen. Door tijdig voetproblemen aan te pakken, het looppatroon te corrigeren en advies te krijgen over evenwicht en schoeisel, kan een podotherapeut een cruciale rol spelen in het behoud van mobiliteit en onafhankelijkheid bij ouderen.

Wilt u meer weten over hoe podotherapie u of een dierbare kan helpen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden om vallen te voorkomen. Samen kunnen we zorgen voor een veiligere toekomst!

Innofeet scharenborg

Samen een stap verder


We hebben een mooie volgende stap gezet in onze missie om de beste voetzorg te leveren. Innofeet heeft zich gevoegd bij de Scharenborg Groep.


De Scharenborg Groep is een groep bedrijven waartoe verschillende disciplines in de voetzorg en ondersteunende expertises behoren. Voorbeelden van bedrijven in de Scharenborg Groep zijn Penders Voetzorg, Hallux Podotherapie, Voetencentrum Wender en Podo-IT. De groep heeft, net als Innofeet, een visie op Totale Voetzorg. “We geloven er samen in dat iedereen die het nodig heeft, het recht heeft om de best mogelijke zorg te ontvangen. De Scharenborg Groep staat voor toegankelijke zorg door innovatie te omarmen, net als wij. Kwaliteit staat op de eerste plaats – en ook daar herkennen we ons goed in”, aldus Jeroen Nijenhuis, directeur en sportpodotherapeut van Innofeet.


De missie, visie, bedrijfsstructuren en -culturen van Innofeet en de Scharenborg Groep komen zeer sterk met elkaar overeen. Het is een mooie stap om nu de samenwerking met elkaar aan te gaan. “Door deze samenwerking brengen we het beste van twee werelden bij elkaar. Innofeet brengt veel expertise met zich mee die een welkome aanvulling vormt voor de groep,” zegt Bas Meijer, directeur zorg bij de Scharenborg Groep. “Natuurlijk geldt dat ook andersom. Wij geloven erin dat de Scharenborg Groep Innofeet ook een stap verder kan helpen in haar ontwikkelingen. We kunnen elkaar duidelijk versterken.”


De samenwerking heeft uitsluitend positieve gevolgen voor onze samenwerkende partners en patiënten. We nemen deze stap om nog betere zorg te kunnen bieden.


Als onderdeel van de Scharenborg Groep gaan we een mooie periode van verdere groei tegemoet. “Samen met de andere bedrijven in de groep gaan we de voetzorg in Nederland verder brengen. Dat zullen we bijvoorbeeld doen door samen op te trekken in de verzameling van data en wetenschappelijke bewijslast. Daarmee kunnen we aantonen hoe de zorg het beste georganiseerd kan worden en wat het allerbeste voor de patiënt is. Ook gaan we gezamenlijke scholingsmomenten opzetten om van elkaar te kunnen leren”, aldus Nijenhuis.

blog: sportblessures

BLOG: De meest voorkomende sportblessures

Sporten is gezond en goed voor lichaam en geest. Toch kunnen sportblessures roet in het eten gooien. Of u nu een fanatieke hardloper bent, graag voetbalt of gewoon af en toe een balletje slaat op de tennisbaan, de kans op een blessure is altijd aanwezig. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende sportblessures en hoe podotherapie kan helpen bij het herstel en voorkomen van blessures. 

De meest voorkomende sportblessures 

  1. Enkelverstuikingen 
    Een van de meest voorkomende sportblessures is een enkelverstuiking. Dit gebeurt vaak bij sporten waarbij snelle wendingen of sprongen worden gemaakt, zoals voetbal of basketbal. De enkel kan naar binnen of buiten draaien, waardoor de banden rond het gewricht uitrekken of scheuren. Dit kan leiden tot pijn, zwelling en moeite met lopen. 
  2. Shin splints (scheenbeenirritatie) 
    Shin splints komen vaak voor bij hardlopers en sporters die veel springen. Deze blessure veroorzaakt pijn op het scheenbeen, meestal door overbelasting. Slechte schoenen of een te snelle trainingsopbouw kunnen het risico vergroten. Het is belangrijk om goed op uw lichaam te letten en rust te nemen als u deze klachten ervaart. 
  3. Hielspoor en fasciitis plantaris 
    Hielspoor is een verkalking in een pees die hecht aan het hielbeen/aan de hak, vaak als gevolg van overbelasting. Fasciitis plantaris is een ontsteking van de peesplaat onder de voet en ontstaat vaak ook door overbelasting of slecht schoeisel. Beide blessures veroorzaken veel pijn onder de voet en maken lopen lastig. 
  4. Achillespeesblessures 
    Achillespeesblessures komen vaak voor bij hardlopers en sprinters. De achillespees is de pees die uw kuitspier met uw hiel verbindt. Bij overbelasting kan deze pees ontstoken raken of zelfs scheuren, wat zorgt voor flinke pijn en zwelling. 

Hoe kan podotherapie helpen? 

Podotherapie richt zich op het behandelen en voorkomen van klachten aan de voeten, enkels, knieën, heupen en rug, die voortkomen uit een verkeerde voetstand of looppatroon. Een podotherapeut kan op verschillende manieren helpen bij sportblessures: 

  1. Analyse van de voetstand en beweging 
    De podotherapeut begint vaak met een grondige analyse van uw voetstand, looppatroon en de manier waarop u beweegt tijdens het sporten. Dit helpt om te achterhalen waar de klachten vandaan komen en hoe ze verholpen kunnen worden. 
  2. Podotherapeutische zolen op maat 
    Op maat gemaakte podotherapeutische zolen kunnen helpen bij het corrigeren van een verkeerde voetstand en het verminderen van overbelasting. Dit kan niet alleen bestaande blessures verlichten, maar ook toekomstige blessures voorkomen. De zolen zorgen voor een betere verdeling van de druk op de voeten en kunnen daardoor pijn verminderen. 
  3. Schoenadvies 
    Niet alle sportschoenen zijn geschikt voor elke sport of voettype. De podotherapeut kan u adviseren over welke schoenen het beste bij uw voeten passen en welke schoenen u het beste kunt vermijden. Dit kan een groot verschil maken in het voorkomen en oplossen van blessures. 
  4. Oefeningen en advies 
    Naast steunzolen kan een podotherapeut ook gerichte oefeningen en adviezen geven om de spieren rond de voet en enkel te versterken. Dit helpt om de kans op herhaling van de blessure te verkleinen.

Voorkomen is beter dan genezen 

Sporten is goed voor iedereen, maar blessures kunnen vervelend zijn en uw sportplezier bederven. Door goed op uw lichaam te letten, de juiste schoenen te dragen en bij klachten tijdig een podotherapeut te raadplegen, kunt u veel ellende voorkomen. Heeft u al een blessure? Dan kan podotherapie helpen om verantwoord te herstellen, zodat u weer snel met plezier kunt sporten.  

Sportpodotherapeuten bij Innofeet 

Inmiddels heeft Innofeet een uitstekende naam in de (top)sportwereld opgebouwd. Talloze profvoetballers van topclubs uit Nederland én daarbuiten worden door onze sportpodotherapeuten gezien. Zo zijn we de vaste behandelaar van spelers van PEC Zwolle, PSV, Go Ahead Eagles en De Graafschap. Maar ook met podotherapeutische consulten zijn we actief bij onder andere spelers van FC Utrecht, SC Heerenveen en het Nederlands Elftal. Naast voetballers zien we met regelmaat ook o.a. handballers, volleyballers en hardlopers die op hoog niveau presteren. We helpen sporters om terug op niveau te komen, of te blijven.  

Benieuwd naar wat onze (sport)podotherapeuten voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op en bekijk hier de dichtstbijzijnde locatie.  

voeten en neuropathie

BLOG: Voeten en neuropathie bij diabeten

In dit artikel leggen we uit wat neuropathie betekent voor mensen met diabetes en welke invloed dit kan hebben op uw voeten.

Wat is er precies aan de hand?
Diabetes wordt ook wel suikerziekte genoemd. Bij mensen met diabetes is de hoeveelheid suiker (glucose) in het bloed te hoog. Dat komt doordat het lichaam te weinig of soms helemaal geen insuline aanmaakt. Wanneer de hoeveelheid suiker in het lichaam te lang te hoog is, kunnen zenuwen beschadigen. Door deze beschadiging kan het zijn dat u minder snel een steentje in uw schoen opmerkt. Of dat u bijvoorbeeld niet voelt dat uw sok dubbel zit. Dit noemen we neuropathie. Het gevoel wordt minder. Het risico hiervan is dat u een wond kunt krijgen die niet snel geneest. Dit moeten we altijd zien te voorkomen! Zorg goed voor uw voeten, ook in de zomer. Lees onze adviezen hieronder.

– Controleer uw voeten elke dag
Bij neuropathie zult u niet altijd een drukplek, roodheid of een zwelling voelen.

– Controleer altijd uw schoenen op steentjes voordat u ze aantrekt
Doe dit door bijvoorbeeld uw schoen op de kop te houden of uit te schudden.

– Laat de verzorging van uw voeten over aan een (medisch) pedicure die kennis heeft van diabetes
Door de neuropathie zult u bijvoorbeeld niet merken dat u per ongeluk in uw teen knipt tijdens het knippen van uw nagels. Een medisch pedicure met kennis van diabetes kan u daar goed bij helpen.

– Zet uw schoenen en/of slippers altijd in de schaduw.
Door de hitte van de zon kunnen zolen, slippers, vloeren en zandstranden erg heet worden. Hierdoor kunt u brandwonden oplopen.

– Neem geen warme voetenbaden
Doordat uw voeten de temperatuur van het water niet goed kunnen voelen, kan het voetenbad veel te heet zijn. Hierdoor kunt u brandwonden oplopen.

– Loop nooit op blote voeten, ook niet in huis
U zult niet merken dat er scherpe voorwerpen op de grond liggen die uw voeten kunnen beschadigen.

Heeft u vragen over deze informatie? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer T 088 – 031 3000 en plan een afspraak bij de podotherapeut. Ook op deze pagina vindt u meer informatie over podotherapie en diabetes.

cliëntenraad Innofeet

Nieuw: Innofeet cliëntenraad

Een cliëntenraad is een groep mensen die de belangen van cliënten binnen een organisatie vertegenwoordigt. De cliëntenraad van Innofeet bestaat uit 4 cliënten die van Innofeet zorg ontvangen. Het doel van een cliëntenraad is om mee te denken en te praten over de zorg en diensten wij leveren. Zo zorgen ze ervoor dat de wensen en behoeften van cliënten serieus genomen worden.

Ga naar deze pagina voor meer informatie over de cliëntenraad.

eerste afspraak podotherapeut

BLOG: Een eerste afspraak met de podotherapeut

Ben je nieuwsgierig naar hoe een eerste afspraak met de podotherapeut eruit kan zien? We vertellen je in dit artikel wat je kan verwachten tijdens een eerste afspraak bij de podotherapeut.

Met welke klachten naar de podotherapeut?

Een afspraak met de podotherapeut bestaat uit verschillende onderdelen. Hoe de afspraak precies verloopt is afhankelijk van de klachten waarmee je naar de podotherapeut gaat. Je kunt bij een podotherapeut terecht met klachten als vermoeide voeten of benen, voetklachten als gevolg van overbelasting, standsafwijkingen van tenen of voeten, huidproblemen en/of nagelproblemen. Maar ook wanneer je klachten hebt aan je enkel, knie, heup of rug kan de podotherapeut wat voor je betekenen. Natuurlijk kunnen kinderen, 65+’ers, sporters, oncologiepatiënten en mensen met reuma of diabetes met specifieke voet(gerelateerde) problemen ook bij Innofeet terecht. We vertellen in dit artikel hoe een algemene eerste afspraak bij de podotherapeut eruit ziet.

Afspraak maken

Voor een afspraak bij de podotherapeut kun je doorverwezen zijn door een huisarts of een specialist. Maar je kunt ook rechtstreeks terecht bij de podotherapeut. Het is handig om de volgende dingen mee te nemen naar jouw eerste afspraak: een eventuele verwijzing, geldig identiteitsbewijs, een paar schoenen dat je vaak draagt of gaat dragen en passende onderkleding (wanneer je ook klachten hebt aan jouw rug of heup).

Kennismaking en vraaggesprek

De podotherapeut begint altijd met een kennismaking en vraaggesprek. Dit doen we om erachter te komen wat jouw dagelijkse bezigheden zijn en of je bijvoorbeeld fysiek werk hebt. Daarnaast wordt er uitgebreid gevraagd naar jouw klachten en wordt het probleem dat jij ervaart besproken. Op deze manier probeert de behandelaar de oorzaak van jouw klachten in beeld te krijgen.

Onderzoek

Na de kennismaking en het vraaggesprek gaat de podotherapeut over tot het onderzoek. Hiervoor moet je vaak jouw schoenen en sokken uitdoen. Aan de hand van de door jouw gegeven antwoorden wordt er onderzocht waardoor jouw klacht ontstaat. De podotherapeut inspecteert jouw voetstand in relatie tot jouw lichaamshouding. Ook wordt het functioneren van jouw enkels, benen, knieën, heupen en rug beoordeeld.

Een ander deel van het onderzoek is de loopanalyse. Hierbij staat de afwikkeling en beweging van jouw voet centraal. De podotherapeut vraagt je dan om even een stukje door een gang te lopen, zodat hij goed naar het bewegen van je voet kan kijken (eventueel met ondersteuning van camerabeelden). Ook kijkt de podotherapeut naar de stand van de rest van jouw lichaam, denk bijvoorbeeld aan je knieën, heup en onderrug. Afhankelijk van jouw klachten worden er lichamelijke testen uitgevoerd.

Behandelplan

Wanneer de podotherapeut zijn onderzoek heeft afgerond, bespreekt hij zijn bevindingen met je en stelt hij een persoonlijk behandelplan voor je op. Bij Innofeet hebben we een tal van behandelmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan podotherapeutische zolen, nagelbeugels, ortheses, wondbehandeling, vilttherapie, taping, dry needling en mobilisatie. Met al deze mogelijkheden zoeken we voor iedere pijnklacht een passende oplossing.

Wanneer blijkt dat er een therapie met behulp van zolen nodig is, maakt de podotherapeut een digitale 3D scan van jouw voet. Met deze techniek kan de podotherapeut een hele precieze, digitale ‘afdruk’ van jouw voeten maken. De 3D-scan vormt de basis voor de vorm van jouw op maat gemaakte podotherapeutische zolen.

Advies

Aan het eind van de afspraak geeft de podotherapeut vaak adviezen mee op het gebied van schoenen en bewegen. Het kan ook zijn dat je bepaalde oefeningen als ‘huiswerk’ meekrijgt. Voorbeelden hiervan worden via de e-mail verstuurd of krijg je geprint mee naar huis. Ook kan er een vervolgafspraak worden ingepland, bijvoorbeeld voor het afhalen van jouw podotherapeutische zolen.

Kosten en vergoedingen

Tot slot is het belangrijk om te weten dat in veel gevallen podotherapie grotendeels vergoed wordt wanneer je aanvullend verzekerd bent. Daarnaast zijn mensen met een chronische ziekte als diabetes of reuma vanuit de basisverzekering verzekerd voor podotherapeutische behandelingen. Lees hierover meer op onze website en bekijk zowel de tarieven als de vergoedingen.

Apeldoorn Dynamiek

Nieuwe locatie: Apeldoorn Dynamiek

Vanaf 3 juni 2024 hebben we een extra locatie in Apeldoorn! Onze podotherapeut Anke houdt praktijk bij de hoofdlocatie van Fysiotherapie Praktijk Dynamiek aan de Anklaarseweg in Apeldoorn. Een mooie toevoeging aan onze mogelijkheden in deze stad. Wilt u meer weten over deze locatie of een afspraak inplannen? Neem contact met ons op via 088 – 031 3000 of gebruik ons online afsprakensysteem.

Locatiezoeker

Uw voeten, onze zorg